Hoe weet je wanneer een avocado rijp is?

Trucje om de rijpheid van een avocado te weten zónder erin te knijpen.

Gepost door Xavy Aap

Hoe weet je of een avocado zo zacht en romig lichtgroen is, zodat je hem gelijk kan eten?

Door erin te knijpen? Nee nee nee…!

Dat is de reden dat iedereen bruine beurse avocado’s links moet laten liggen in de supermarkt…

Er is een trucje voor, zoals met alles!

Geleerd van…. Tadada, Mariëlle! Roem voor mijn overbuurmeisje.

Het trucje

Men neme een avocado...

Bekijk hem goed...

Je ziet daar zo’n klein hard puntje, waar hij ooit mee aan een boom zat. Piel dat steeltje voorzichtig weg, of til het op zodat je eronder kunt kijken.

zwarte avocado Onder het puntje linksonderin op het plaatje kan je de kleur zien.

Welke kleur zie je daar onder dat steeltje?

  • Geel = Nog niet rijp.
  • Groen = Rijp! Perfect om te eten nu.
  • Bruin = Overrijp... helaas, z’n beste tijd heeft 'ie gehad.

Onthou: GRRROEN van GRRRAAAG
Simpel trucje maar scheelt een hoop stress als je op het laatste moment erachter komt dat die Ready to eat avocado toch niet zo klaar om te eten blijkt te zijn!

Groetjes! Xavy

Tekst en foto's gemaakt door Xavy Aap.

Je eerste kooktruc om mee te beginnen!

voorbeeld kooktrucs email

Ben je klaar om je eerste kooktruc te leren? Vul dan je e-mailadres in, dan stuur ik je gelijk de eerste kooktruc toe, die je dezelfde dag nog kunt toepassen.

Ook deel ik natuurlijk exclusief met jou nieuwe inzichten die ik opdoe en geef ik je een kijkje in mijn keuken. En ik stuur je als eerste tips en trucs om makkelijker en beter te leren koken, zodat jij jezelf en anderen kan verrassen met jouw kookkunsten.

Tot snel!

~ Xavy ~



Kooktrucs email-verwerking is spamvrij en privé.

★ Melany: 'Leuke tip weer, Xavy!!! Ik loop altijd te klooien met rijst! Ga ik zeker proberen binnenkort.'
★ Kevin: 'Dankzij jouw trucje kan ik nu ontbijt op bed maken met de lekkerste eieren :-).'
★ Hans: 'Ik heb vorige week zondag de biefstuk geprobeerd. En.... hij is goed gelukt al zeg ik het zelf.'