Hoe weet je of een avocado zo zacht en romig lichtgroen is, zodat je hem gelijk kan eten?
Door erin te knijpen? Nee nee nee…!
Dat is de reden dat iedereen bruine beurse avocado’s links moet laten liggen in de supermarkt…
Er is een trucje voor, zoals met alles!
Geleerd van…. Tadada, Mariëlle! Roem voor mijn overbuurmeisje.
Het trucje
Men neme een avocado...
Bekijk hem goed...
Je ziet daar zo’n klein hard puntje, waar hij ooit mee aan een boom zat. Piel dat steeltje voorzichtig weg, of til het op zodat je eronder kunt kijken.
Welke kleur zie je daar onder dat steeltje?
- Geel = Nog niet rijp.
- Groen = Rijp! Perfect om te eten nu.
- Bruin = Overrijp... helaas, z’n beste tijd heeft 'ie gehad.
Onthou: GRRROEN van GRRRAAAG
Simpel trucje maar scheelt een hoop stress als je op het laatste moment erachter komt dat die Ready to eat avocado toch niet zo klaar om te eten blijkt te zijn!
Groetjes! Xavy
Tekst en foto's gemaakt door Xavy Aap.