Hoe kom je van die vervelende knoflookgeur af?

Knoflookadem-Wegtover-trucje dat echt werkt.

Gepost door Xavy Aap

Eten is om van te genieten, maar over sommige dingen maken mensen zich gewoonweg teveel zorgen.

Neem knoflook.

Hoe krijg je nou die knoflookadem weg, na het etentje? Hier heb ik een oplossing voor die écht werkt!

Knoflookadem wegkrijgen..

Heel veel mensen vinden het heerlijk, maar proberen juist tijdens een belangrijk afspraakje de hoeveelheid knoflook te beperken. En het is juist zo lekker!

Zonde eigenlijk, want er IS een manier om je knoflookadem weg te krijgen, die écht werkt. Zoals elk trucje moet je eerst weten hoe het werkt voordat je ook kan goochelen…

Ik zal het even uitleggen:
Eerst moet je weten waar het uit bestaat, voordat je er iets tegen kan doen…

Waar bestaat knoflookadem uit?

  • Geur die in je mond blijft hangen (heeft chemisch gezien veel weg van wat stinkdieren produceren ☺).
  • Geur die in ons buikje wordt gemaakt, 6 tot 18 uur na het eten van knoflook (heeft chemisch gezien veel weg van rotte eieren.

knoflookbol met tekst zo kom je echt van die knoflookgeur af Een trucje dat echt werkt tegen een vieze knoflookgeur.

De knoflookgeur in je mond onschadelijk maken

Ik zal je uitleggen hoe je de knoflookgeur in je mond (de ’thiolen’ a.k.a. stinkdier moleculen) gelijk kan omzetten naar geurloos. Dat is het belangrijkste lijkt me, als je degene waarmee je eet niet wilt ‘vergassen’, of erna nog uit wilt.

Je weet vast wel uit je hoofd een fruit- of groentesoort die bruin wordt als je hem opengesneden even laat liggen. Nou, díe stof die ervoor zorgt dat het eten bruin wordt, die heeft ook nog een goede eigenschap. Namelijk… Knoflookgeur onschadelijk maken! Dus… Eet een appel of een salade, nadat je knoflook gegeten hebt.

Als je het subtiel wilt doen… Serveer dan gewoon een appelsalade tijdens het eten… Dan valt het niet zo op! En mensen eten over het algemeen als laatste de salade op. Ook al is het maar voor een klein deel opgegeten, het werkt!

De knoflookgeur in je buik tegengaan

De knoflookgeur die na 6-18 uur wordt ontwikkeld in je arme buikje, zijn voornamelijk sulfiden. Je weet wel, dat stinkt naar rotte eieren. TENZIJ… je er iets tegen doet!

☞ Oplossing 1: Een hap mosterd eten werkt tegen knoflookgeur die ontwikkeld is in je maag en darm area! (Neus dicht)

☞ Oplossing 2: Wat ook helpt is een paar slokken sterke drank, zoals Vodka of rum!

☛ Mijn persoonlijke oplossing: Oplossing 1+2: Wat ik altijd doe: eerst een hap mosterd en daarna een slok Vodka, om de smaak weg te krijgen. ☺

Dus... knoflookgeur wegkrijgen?

A-la-minute: Eet een appel of een peer, of een salade.
De volgende ochtend: Eet een hap mosterd en/of een slok sterke drank.

Ennuh, volgende keer vraag je niet meer hoeveel knoflook je erin mag doen. Je geeft gewoon heel lekker eten en daarna een lekker toetje met… hoe verrassend… vers fruit!

Tekst en foto's gemaakt door Xavy Aap.

Je eerste kooktruc om mee te beginnen!

voorbeeld kooktrucs email

Ben je klaar om je eerste kooktruc te leren? Vul dan je e-mailadres in, dan stuur ik je gelijk de eerste kooktruc toe, die je dezelfde dag nog kunt toepassen.

Ook deel ik natuurlijk exclusief met jou nieuwe inzichten die ik opdoe en geef ik je een kijkje in mijn keuken. En ik stuur je als eerste tips en trucs om makkelijker en beter te leren koken, zodat jij jezelf en anderen kan verrassen met jouw kookkunsten.

Tot snel!

~ Xavy ~



Kooktrucs email-verwerking is spamvrij en privé.

★ Melany: 'Leuke tip weer, Xavy!!! Ik loop altijd te klooien met rijst! Ga ik zeker proberen binnenkort.'
★ Kevin: 'Dankzij jouw trucje kan ik nu ontbijt op bed maken met de lekkerste eieren :-).'
★ Hans: 'Ik heb vorige week zondag de biefstuk geprobeerd. En.... hij is goed gelukt al zeg ik het zelf.'