Vandaag even een nieuw receptje gemaakt... Lekkere linzensoep.
In de veronderstelling dat de meeste mensen linzensoep niet zo bijzonder vinden, ben ik de uitdaging aangegaan om er eens wat kooktrucs op los te laten.
Hier is het resultaat.
Recept voor linzensoep die wel lekker is.
Ik maak altijd voor meer personen en je kunt het gewoon invriezen of een paar dagen in de koelkast bewaren.
Zo maak je dit overheerlijke linzensoepje:
(A) Linzen voorbehandelen:
- Half pak gedroogde linzen
- ☛ Als je zo'n zakje droge linzen hebt dan is dat het best, want die zijn het lekkerst. Dan moet je ze wel even een uur of 8 laten weken in water - daarna afgieten.
(B) Smaak geven aan de olie:
- Ui
- Knoflook
- Peper of chilipeper
- ☛ Genoeg olie in een soeppan om ui in te laten zwemmen - niet te heet, anders fikt de ui aan.
- ☛ Ui in stukjes in de olie.
- ☛ Knoflook erbij - deze gaat sneller dan ui, vandaar later.
- ☛ Zachtjes blijven bakken tot ui bijna glazig is.
(C) Extra smaak bakken in de olie:
- Paprikapoeder
- Gemalen korianderzaad / ketoembar
- Tomatenblikje
- ☛ Alle ingrediënten van (C) kort meebakken - tot tomatenpuree niet meer zuur ruikt.
(D) Soep maken:
- Bouillonblokje
- Water
- Zout en peper
- ☛ Alles van (D) erbij en ongeveer 3 kwartier laten pruttelen.
(E) Soep pureren en vlees erbij:
- Gehakt of tartaar of ander vlees
- ☛ Soep liefst pureren, als je een blender of staafmixer hebt.
- ☛ Vlees in stukjes bakken in een pan met boter of olie en bij soep doen.
(F) Geitenkaas-gedroogde-ham rolletjes bakken:
- Geitenkaas
- Gedroogde ham of bacon of spek
- ☛ Stukjes geitenkaas omwikkelen met de plakjes vlees - zoveel dat het kaas er straks niet uitloopt.
- ☛ Bakken in pan bakken tot knapperig.
(G) Linzensoep opdienen:
- Yoghurt of kwark of room
- ☛ Schenk soep in kom, en giet er wat zuivel zoals yoghurt overheen.
- ☛ Serveer de geitenkaas-gedroogde-ham rolletjes ernaast.
Tekst en foto's gemaakt door Xavy Aap.